Mindenes

Karácsonyi dekorációs trend 2014

Karácsonyi dekorációs trend 2014 Klasszikusok és divatok A karácsonyi színek örök klasszikusai a piros, a zöld és az arany, de minden évben vannak új és újabb divatirányzatok, melyek befolyásolhatják döntésünket, milyen is legyen idén a karácsonyi dekoráció? Zsákvászon A zsákvászon már néhány éve jelen van a dekorációs kellékek palettáján, idén azonban párosítsuk lágy arany, krém… Tovább »

Kutyát karácsonyra?

Karácsonykor sokan fogadnak örökbe kutyát, vagy ajándékozzák meg szeretteiket egy menhelyről befogadott ebbel. Mielőtt azonban döntést hoznál, figyelembe kell venned néhány fontos tényezőt.   Gondold át, hogy mennyibe is kerül az a kutya, amit ajándéknak szánsz! Sokan csak a kezdeti kiadásokra gondolnak és nem látják azokat a kifizetendő pénzösszegeket, amik a kutyatartás rendszeres velejárói. Függetlenül… Tovább »

Karácsonyi vers

Kosztolányi Dezső – Karácsony   Ezüst esőben száll le a karácsony,a kályha zúg, a hóesés sűrű;a lámpafény aranylik a kalácson,a kocka pörg, gőzöl a tejsűrű. Kik messze voltak, most mind összejönneka percet édes szóval ütni el,amíg a tél a megfagyott mezőketkarcolja éles, kék jégkörmivel. Fenyőszagú a lég és a sarokbaezüst tükörből bókol a rakott fa,a… Tovább »

Grimm: A suszter manói

A SUSZTER MANÓI Volt egyszer egy suszter, értette a mesterségét, szorgalmasan dolgozott. Hogy, hogy nem, a végén mégis úgy tönkrement hogy nem maradt egyebe, mint egyetlen pár cipőre való bőre. Abból este kiszabta a cipőt, hogy majd másnap elkészíti; tiszta volt a lelkiismerete, nem sokat emésztette magát a jövendőn, gondolta, majd lesz valahogy, tisztességes ember… Tovább »

Karácsony a költőnél

A karácsony közeledtével, advent időszakában lázas készülődés veszi kezdetét. Ahány ház, annyi szokás – most ezt a témát jártam körül.Ezúttal Egri László író és költőtől érdeklődtem, hogyan is telik náluk egy ilyen ünnepi készülődés. Hogyan telik nálatok egy karácsonyi készülődés? Egri László: Nálunk mindig kifejezetten nagy jelentősége van a karácsony ünnepének. Személy szerint ez a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!